miércoles, 28 de abril de 2010

RASAM (aperitiu equilibra totes les tipologies)

RASAM: Curatiu, per equilibrar, evacuar i no acumular toxines:
  • Llenties vermelles, s'han de deixar a estobar almenys 10', es pot fer servir l'aigua pel caldo.
  • All, pebre i fulles de llaurer hindú (o curry) també les branquetes, tot xafat amb el morter.
  • Tomàquet: una peça, s'afageix al caldo i es xafa amb la mà.
  • "Tamarindo" estobar durant almenys 10', només s'utilitza l'aigua, amb poc ni hi ha prou.
  • Culiandre (cilantro) 4 o 5 brots sencers.
  • Asafètida: per a dues persones una punta de cullera de postres.

El Rasam no ha de bullir mai perquè sinó perd les seves propietats.Quan comença a pujar l'espuma s'ha d'apagar el foc, si arribés a bullir s'hi ha de afagir una mica d'aigua freda, tampoc s' ha de barrejar durant la cocció.

Es serveix i es menja tot el contingut de la barreja, es pot menjar en totes les hores del dia o a la nit.

Va bé durant el refredat, tant hivern com estiu

No hay comentarios:

Publicar un comentario