RASAM: Curatiu, per equilibrar, evacuar i no acumular toxines:
- Llenties vermelles, s'han de deixar a estobar almenys 10', es pot fer servir l'aigua pel caldo.
- All, pebre i fulles de llaurer hindú (o curry) també les branquetes, tot xafat amb el morter.
- Tomàquet: una peça, s'afageix al caldo i es xafa amb la mà.
- "Tamarindo" estobar durant almenys 10', només s'utilitza l'aigua, amb poc ni hi ha prou.
- Culiandre (cilantro) 4 o 5 brots sencers.
- Asafètida: per a dues persones una punta de cullera de postres.
El Rasam no ha de bullir mai perquè sinó perd les seves propietats.Quan comença a pujar l'espuma s'ha d'apagar el foc, si arribés a bullir s'hi ha de afagir una mica d'aigua freda, tampoc s' ha de barrejar durant la cocció.
Es serveix i es menja tot el contingut de la barreja, es pot menjar en totes les hores del dia o a la nit.
Va bé durant el refredat, tant hivern com estiu
No hay comentarios:
Publicar un comentario